Grafische rekenmachine online

Grafische rekenmachine online gebruik je om moeilijke en ingewikkelde berekeningen uit te voeren. Met de geavanceerde rekenmachine kun je bijvoorbeeld rekenen met procenten, haakjes, pie, tan of rekensommen in het kwadraat uitrekenen. Ook de welbekende MC, M+ en M- functies ontbreken niet in de rekenmachine. Wie toch liever simpele berekeningen wil uitvoeren kan uiteraard gebruik maken van onze eenvoudige rekenmachine online op de homepagina.

 

Beschrijving functies van de online grafische rekenmachine

De online grafische rekenmachine heeft zoals gezegd velerlei verschillende functionaliteiten. De uitgebreide rekenmachine geeft meer mogelijkheden dan de op de homepage aanwezige eenvoudige rekenmachine. Onder andere voor de volgende functionaliteiten kun je de wetenschappelijke rekenmachine online hierboven raadplegen:

  • Breuken rekenmachine (/): Met de beschikbare rekenmachine breuken kun je onder andere in een handomdraai breuken vermenigvuldigen, delen, aftrekken en bij elkaar optellen. De rekenmachine met breuken gebruik je door op de toest “1/X” te klikken. De rekenmachine voor breuken stelt je in staat om de teller en noemer naar eigen inzicht in te vullen. De breuken rekenmachine online geeft een nauwkeurige oplossing voor jouw vraagstuk met breuken.
  • Rekenmachine met procenten (%): Om de rekenmachine procenten te activeren dien je eerst op de toets “2nd” te klikken. De procenten rekenmachine kun je dan activeren door op de toest “%” te klikken.
  • Online rekenmachine met machten (X^N): Typ of klik een grondgetal X en een exponent N, om de rekenmachine met machten te laten werken. De exponent N dient een positief en heel getal te zijn. Een machtsverheffen rekenmachine is eigenlijk niets anders dan het herhaaldelijk vermenigvuldigen van een getal. Klik op het “=” icoon en bekijk de rekenmachine machten uitkomst.
  • Worteltrekken rekenmachine (Vx): Kies een getal om vervolgens op de “Vx” knop van de wortel rekenmachine te klikken. Kies een getal waar je de wortel van wilt bereken. Bekijk de uitkomst door op het “=” icoon van de rekenmachine wortel te klikken.
  • Online rekenmachine met haakjes (()): Rekenen met haakjes kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Haakjes zorgen er namelijk voor dat de uitkomst goed tot stand komt. Vaak dien je zoveel getallen in één formule te gebruiken dat je niet zonder haakjes kunt werken. Gebruik daarvoor de “(” en “)” toetsen van de uitgebreide rekenmachine online.
  • Online rekenmachine met pi (pi): Pi is een constant wiskundig getal, welke bestaat uit de cijfers 3,141592653… Gebruik op bovenstaande uitgebreide rekenmachine de “const” toets om bijvoorbeeld een getal met pi te vermenigvuldigen.

 

Alternatieve grafisch rekenmachine online

De alternatieve grafische rekenmachine online is iets eenvoudiger in opzet dan de hierboven getoonde grafische rekenmachine online. De alternatieve rekenmachine zit in functionaliteiten eigenlijk net tussen de eenvoudige en de uitgebreide rekenmachine in. De alternatieve rekenmachine kan wel degelijk interessant voor je zijn, waardoor we deze graag beschikbaar stellen.